Om

Denna webbplats drivs av företaget som ägs av Thomas Lundgren.

KoyMa

Företagets huvudsakliga verksamhet är att utveckla utbildningsmaterial för båtliv. Alla våra utbildningsmaterial är webbaserade och flera av dem är fritt tillgängliga. Det enda som krävs är ett användarkonto vilket bara tar några sekunder ett skaffa.

KoyMas utbildningsmaterial byggs på vår egen webbplattform och är mycket väl anpassade för att läsas på dator, läsplatta eller mobiltelefon. Allt material kan också enkelt skrivas ut om så önskas och naturligtvis är allt utbildningsmaterial sökbart!

I och med att våra utbildningsmaterial är byggda på vår egen webbplattform kan vi utan kostnad och ledtider komplettera, uppdatera och anpassa dem. Detta för att de alltid ska vara de bästa, mest kompletta, korrekta, moderna och uppdaterade efter aktuella krav och information som går att finna på marknaden.

Thomas Lundgren

Thomas har långfärdsseglat i över 30 år. Främst med det egna segelfartyget, Tootiki, men också med Kryssarklubbens skolfartyg, vänners och hyrda segelbåtar i Medelhavet.

Thomas favoritmål är än så länge ögrupperna runt Skottland (Shetland, Orkney och Hebriderna). Den längsta seglingen tog Thomas ett helt varv runt Storbritannien. Thomas planerar för att göra en flerårig segling när barnen står på egna ben och då med en rutt som passerar mer kalla vatten än följer ekvatorn.

För Thomas är säkerhet ombord mycket viktigt! Att behärska väder, kommunikation, grundläggande sjukvård och nödutrustning är viktigt och något han gärna delar med sig kunskaper om.

Thomas har undervisat i navigation, säkerhet och segling sedan slutet av 80-talet.


Våra utbildningsmaterial

Förarintyg

Komplett utbildningsmaterial för Förarintyget.


Vill du lära dig grunderna i navigation och sjömanskap? Då är detta utbildningsmaterial och förarintyget exakt vad du behöver! Förarintyget är ett av Nämnden för båtlivsutbildnings (NFB) intyg och är det första av tre intyg som finns i Sverige som bekräftar att man har teoretiska kunskaper för att framföra en fritidsbåt. Förarintyget omfattar kunskaper för att framföra en fritidsbåt i skyddad vatten, i dagsljus och under goda siktförhållanden samt hur man visar gott sjömanskap.

Webbplats www.forarintyg.se
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Behövs inte! Materialet är helt gratis!
Pris GRATIS!

Utsjöskepparintyg

Komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling.


Lär dig behärska tidvatten och tidvattenströmmar i teori och praktik samt långfärdssegling i form av planering, långfärdsbåten, utrustning, hjälpmedel, väder, dokument, formaliteter, säkerhet, sjömanskap, hälsa och sjukvård.

Webbplats www.utsjoskepparintyg.se
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Kan endast tecknas då du är inloggad.
Pris 300 kronor för ett år och därefter 100 kronor per två år.

Astronomisk Navigation

Komplett utbildningsmaterial för astronomisk navigation.


Lär dig allt du behöver för att göra positionsbestämningar till havs med hjälp av en sextant och nödvändiga tabeller samt en del astronomi, historia och sjömanskap.

Webbplats www.astronomisknavigation.se
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Kan endast tecknas då du är inloggad.
Pris 300 kronor för ett år och därefter 100 kronor per två år.

Säkerhet för Långfärdsseglare

Information och tips om säkerhet för långfärdsseglare.


Ett komplementmaterial rörande grunderna i hur du undviker och hanterar nödsituationer. Läs om och lär dig av andras nödsituationer. Ta också del av lite säkerhetsteori.

Webbplats www.koyma.se/sakerhet
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Behövs inte! Materialet är helt gratis!
Pris GRATIS!

Kommunikation för Långfärdsseglare

Information och tips om kommunikation för långfärdsseglare.


Ett komplementmaterial rörande kommunikationsutrustning till havs samt användningsområden, tjänster, teknik och installation.

Webbplats www.koyma.se/kommunikation
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Behövs inte! Materialet är helt gratis!
Pris GRATIS!

OpenCPN för Långfärdsseglare

Allt om OpenCPN för långfärdsseglare.


Här finner du information om installation, konfiguration, sjökort, anpassningar och tips på lämplig hårdvara och montage på båten.

Webbplats www.koyma.se/opencpn
Veta mer? Klicka här!
Abonnemang Behövs inte! Materialet är helt gratis!
Pris GRATIS!


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.
Innehållet på denna sida är upphovsrättsskyddat. Innehållet får användas (läsas, sparas och skrivas ut) för eget personligt bruk men inte kopieras eller distribueras för användning av annan person eller organisation utan skriftligt godkännande från KoyMa.
Sidan ändrades senast 2023-08-26 09:21 och är visad 5939 gånger.